Ese-keskus – Esteittä eteenpäin

Ese-keskus on Honkalampi-säätiön henkilökohtaisen avun kehittämiskeskus.

Henkilökohtaisen avun ideologiaan eli aatteeseen kuuluvat itsenäisyys, yhdenvertaisuus ja valinnanvapaus. Nämä arvot ohjaavat toimintaamme. Olemme toimineet vuodesta 1997 alkaen, ja toimintamme rahoittaa Stea.

Toimimme yhdessä lähialueen toimijoiden kanssa. Meillä on lisäksi yhteistyötä koko Suomen alueella esimerkiksi Kynnys Ryn ja Assistentti.infon, Heta-liiton sekä Tukena-säätiön kanssa.

Toimintaa vuonna 2024

  • Moodle oppimisympäristön kehitystyö jatkuu. Uudet kurssit Henkilökohtainen apu ja seksuaalisuus sekä Työnjohdon hyvinvointi aukeavat syksyllä 2024.
  • Henkilökohtaisen avun käyttäjille rakennettuun verkko-oppimisympäristöön pääset alla olevasta linkistä.
    Moodle oppimisympäristö
  • Teemme yhteistyötä Tukena -säätiön kanssa, ja jalkaudumme asumisyksiköihin. Selvitämme avun käyttäjien ja työntekijöiden kanssa tapoja tukea avun käyttäjien itsemääräämisoikeutta sekä osallisuutta, kun asumisyksikkö on avun käyttäjän koti.
  • Kehittämiskumppaneidemme (Assistentti.info, Heta-liitto ja Tukena -säätiö) kanssa järjestämme webinaareja, joissa aiheena on henkilökohtainen apu työelämässä.
  • Haluamme huomioida toiminnassamme myös henkilökohtaiset avustajat. Heille onkin suunniteltu kohtaamisia syksylle 2024 sekä 2025. Näistä kerromme lisää, kunhan yksityiskohdat tarkentuvat.

    Lisätietoja löydät Ajankohtaista osiosta tai sosiaalisen median kanavistamme.

Ota yhteyttä

Saat tietoa tapahtumista ja ajankohtaisista asioista täällä Ese:n nettisivuillamme. Jaamme tietoa myös Ese-keskuksen Instagramissa ja Facebookissa. Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa niin tiedät, mitä ja missä tapahtuu!