Kaveripari-hanke

Kaveripari -hankkeen toiminta on tarkoitettu 8–12 -vuotiaille erityistä tukea tarvitseville lapsille ja heidän lähi-ihmisille.

Kaveripari-hankkeen (2021-2024) toimintamalli on nyt julkaistu animaationa. Erityisen hyviä hetkiä lasten kaveritaitoja vahvistavan toiminnan parissa! 

Löydät toimintamallin videon tästä linkistä

Kaveripari-toiminnan järjestämisen tueksi on tehty Ohjaajan opas jonka voit ladata tältä sivulta. 

Kaveripari-toiminnan kautta lapsella on mahdollisuus päästä tutustumaan toiseen lapseen. Tapaamisissa aikuinen ohjaa ja auttaa kahta lasta eli kaveriparia toimimaan yhdessä. Lasten perheet sopivat 5–7 ohjattua tapaamista. Kaveripari voi tavata lasten kodeissa tai yhdessä sovitussa paikassa kodin ulkopuolella. Tapaamiset ovat maksuttomia.

Lapset harjoittelevat kaverin kanssa olemisen taitoja yhdessä tekemällä ja kokemalla. Aikuinen ohjaa ja auttaa. Kaverukset saavat onnistumisen kokemuksia ja oppivat huomaamaan omat vahvuutensa. Lasten vanhemmat saavat keinoja auttaa lasta kaveritaitojen opettelussa.

Kaveripari- hanke toteuttaa lasten vuorovaikutus- ja tunnetaitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa, jossa kaveritaitoja harjoitellaan pienryhmässä, toiminnallisia keinoja hyödyntämällä.

Hankkeen tavoitteena on vähentää erityistä tukea tarvitsevien lasten yksinäisyyden tunteita ja lisätä onnistumisen kokemuksia. Lasten perheet saavat mahdollisuuden vertaistukeen, eli kokemusten jakamiseen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Hanke tukee myös lapsen kanssa työskenteleviä ammattilaisia. Esimerkiksi lapsen koulun henkilöstöä tai muita lähihenkilöitä voidaan auttaa tunnistamaan erityispiirteet jotka vaikuttavat lapsen kaveri- ja vuorovaikutustaitoihin.

Lapsella jolla on neuropsykiatrisia piirteitä voi olla tuen tarve esimerkiksi vuorovaikutustilanteissa kavereiden kanssa.

Kaveripari-hankeen tapaamisia järjestetään koko maakunnan alueella. Hanke kestää kolme vuotta. Yhteistyössä kanssamme on eri toimijoita, esimerkiksi Siun sote, Pelastakaa Lapset ry ja Joensuun kaupunki. STEA rahoittaa hankkeen toimintaa.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä
Lataa Kaveripari-toiminnan esite tästä

Vertaistukea tarjolla!

Nepsypiirteisen lapsen ja/tai nuoren vanhemmille suunnattu vertaistukiryhmä jatkuu tammikuussa 2024. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa. Ryhmässä voit jakaa kokemuksia ja ajatuksia muiden kanssa. Ryhmä toteutetaan yhdessä Pohjois-Karjalan Nepsyt AKSONI ry:n kanssa. Ryhmän aikana lapsille on ohjattua toimintaa, joten lastenhoito on järjestetty.

Kokoonnumme Joensuussa, klo 17.00-19.00 Kauppakatu 23 a 2. krs Olkkari

Kevään keskusteluteemat:
30.1. Lääkehoito
27.2. Toiveteema
26.3. Ruokailu
29.4. Uni, nukkuminen ja rytmi
28.5. Toiveteema / hyvät käytännöt

Tapaamisen lopuksi tarjolla pientä iltapalaa. Toiminta on maksutonta.

Ilmoittautuminen etukäteen ja lisätietoja Merviltä numerosta 040 830 7873

Kaveripari ohjaajan opas

Kaveripari-tapaamisissa vahvistetaan kaveri- ja vuorovaikutustaitoja aikuisten tuella ja ohjauksella.

Olemme pyrkineet tuomaan sinulle tämän oppaan muodossa taustatietoa nepsy-piirteistä ja asioista, joita kannattaa ottaa huomioon ohjatessasi nepsypiirteisiä lapsia.

Oppaan avulla haluamme tarjota sinulle tukea ja perustaa ohjauskertojen toteutukselle. Jokainen kohtaaminen on ainutlaatuinen omine erityispiirteinen. Tähän oppaaseen on koottu toiminnassa hyväksi havaittuja ja koettuja käytäntöjä, jotka haluamme jakaa myös muille.

Toivottavasti opas antaa sinulle vinkkejä ja tietoa nepsypiirteistä sekä niiden merkityksestä kaveritilanteisiin.

Erityisen hyviä kaverihetkiä harjoitteiden ja oppaan parissa!

Lataa ohjaajan opas (PDF)

Kysy lisää