Asumispalvelut

Asumispalvelut

Honkalammen asumispalvelut tarjoavat yksilöllistä ja räätälöityä asumista kehitysvammaisille aikuisille. Asumispalveluihimme kuuluu kahdeksan kotia ympäri Pohjois-Karjalaa ja yksi Tampereella.
Kodeissamme on erilaisia asuntoja yksiöistä ryhmäasumiseen. Toteutamme asukkaiden pieniä ja vähän isompiakin elämän unelmia ja teemme maailmasta pykälää parempaa paikkaa.

Jokaisella pitää olla mahdollisuus olla oman elämänsä tähti.

Kaiken toiminnan lähtökohtana on hyvinvointi ja laadukas palvelu, joita seuraamme tiiviisti.

Yhdessä ja ihan itekseen

Kodeissamme haluamme kannustaa ja tukea asukkaita elämään oman näköistä elämäänsä – olemaan oman elämänsä päähenkilöitä. Kotien henkilökunta ei holhoa tai päätä asioita asukkaan puolesta, vaan haluamme kannustaa jokaista etsimään omia vahvuuksiaan.

Asukkaat saavat päättää itse, minkä verran he haluavat osallistua yhteiseen tekemiseen. Asukkailla on lisäksi omat, henkilökohtaiset ohjaajat, jotka tekevät yksilöllistä työtä asukkaan kanssa. Asumispalvelumme on räätälöitävissä kunkin asukkaan omien tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Yksilöllisesti yhteisössä

Panostamme hyvään kommunikaatioon ja kommunikaation kehittämiseen. Meille on tärkeää, että asukkaamme tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi. Kodeissa pidetään säännöllisesti asukaskokouksia, joissa käsitellään kodin yhteisiä asioita. Viikoittain järjestämme myös yhteisiä toimintatuokioita, joissa hyödynnämme luovia menetelmiä.

Uuden oppiminen on elämän suola

Pidämme huolta, että jokaisella on mahdollisuus antaa parhaansa ja toteuttaa unelmiaan. Oman ohjaajan kanssa asukkaamme pääsevät kokeilemaan rajojaan ja vähän enemmänkin: yhdelle se voi tarkoittaa uuden kommunikointiapuvälineen opettelua, toiselle tavoitteellista taiteen tekemistä. Olemme mukana toteuttamassa arkea, emme tekemässä sitä asukkaiden puolesta.