Hankkeemme sai STEAlta eli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta luvan käyttää säästyneet avustukset pidennetyllä käyttöajalla. Tämä tarkoittaa, että voimme jatkaa tärkeää työtä kehitysvammaisten henkilöiden digiosallisuuden ja -toimijuuden vahvistamiseksi alkukevääseen 2025 asti. Lisäajan ansiosta voimme jatkaa digiosallisuutta edistävien toimintamallien ja työvälineiden levittämistä, jotta ne tavoittaisivat yhä useampia käyttäjiä ja yhteistyökumppaneita. Haluamme, että kehitetyt ratkaisut ovat kaikkien hyödynnettävissä ja tukevat yhdenvertaista digiarkea.
Jäljellä olevien kuukausien aikana keskitymme seuraaviin toimintoihin:
Instagram-livelähetykset – opi uutta digitaidoista!
Haluatko oppia toimimaan digimaailmassa turvallisemmin ja vahvistaa mediataitojasi? Järjestämme livelähetyksiä Instagramissa, joissa esittelemme Turvallinen digiarki- ja Mediataiturit-verkkokursseja. Näissä lähetyksissä tutustumme kurssien sisältöihin ja tehtäviin yhdessä. Lähetysten tavoitteena on lisätä tietoa kursseista ja innostaa uusia ihmisiä kokeilemaan niiden käyttöä.
Seuraa meitä Instagramissa ja tule mukaan!
Yksilöllistä digitukea verkko-opiskelun tueksi
Arki digittää -hanke on julkaissut kaksi digitaitoja kehittävää verkkokurssia, jotka on suunnattu tukea tarvitsevien henkilöiden käyttöön. Haluamme tehdä verkkokurssilla opiskelusta mahdollisimman helppoa ja sujuvaa jokaiselle. Tarjoamme henkilökohtaista tukea esimerkiksi verkkokurssille kirjautumiseen ja kurssilla opiskelun tueksi.
Hankkeessa kehitetyt verkkokurssit löydät Moodle-oppimisalustalta tämän linkin kautta: Arki digittää – Moodle
Tiedon ja hyvien käytäntöjen jakaminen -Innokylä ja monikanavainen viestintä
Haluamme varmistaa, että hankkeessa kertynyt tieto ja kehitetyt hyvät käytännöt tavoittavat mahdollisimman monia. Käytämme seuraavia kanavia tiedon levittämiseen:
- Innokylä-palvelu: Julkaisemme kehitetyt toimintamallit Innokylässä, jotta ne ovat helposti kaikkien hyödynnettävissä. Toimintamalleja voi soveltaa esimerkiksi asumispalveluissa, osallisuutta ja työllistymistä edistävissä palveluissa sekä vapaa-ajan toiminnoissa. Innokylä -palveluun on jo julkaistu digihautomovalmennus, johon pääset tutustumaan tarkemmin tästä linkistä: Digihautomovalmennus Innokylässä
- Materiaalipankki: Materiaalipankistamme löydät hankkeessa tuotetut työvälineet, kuten Diginykytilan kartoituksen. Pysy kuulolla, sillä lisää materiaaleja, esimerkiksi digihyvinvoinnin keskustelukortit, julkaistaan pian! Materiaalipankkiin pääset tämän linkin kautta: Materiaalipankki
- Sosiaalinen media: Kohtaamme, jaamme tietoa ja materiaaleja sosiaalisen median kanavien, kuten Instagramin kautta
- Sähköpostiviestintä: Lähetämme tietoa ja kutsuja yhteistyöhön suoraan yhteistyökumppaneille ja muille kiinnostuneille.
Monikanavaisen viestinnän avulla haluamme innostaa uusia käyttäjiä sekä yhteistyökumppaneita hyödyntämään hankkeessa kehitettyjä ratkaisuja yhdenvertaisen digiarkeen rakentamiseksi.
Nyt on oikea hetki tehdä yhteistyötä!
Onko sinulla idea yhteistyöstä? Tarvitsetko apua Kutsu digi asumaan -toiminnan tai Digihautomon käynnistämisessä? Tai haluaisitko lähteä jatkokehittämään hankkeessa kehitettyjä verkkokursseja?
Ota rohkeasti yhteyttä – rakennetaan yhdessä yhdenvertaisempaa digiarkea!