Kahvipöydässä kuultua -kampanja on alkanut!

Henkilö lukee diginykytilan kartoitusta kahvipöydässä.

Kahvipöytäkeskustelut eivät ole historiaa! Ne ovat tärkeitä hetkiä esimerkiksi ajatusten ja kokemusten vaihtoon sekä ideointiin. Haluamme, että yhdenvertaisesta digiosallisuudesta keskustellaan Suomen jokaisessa kahvipöydässä. Tästä syystä käynnistämme Kahvipöydässä kuultua -kampanjan.

Kahvipöydässä kuultua – kampanjassa levitämme hankkeessa kehitettyä työvälinettä, diginykytilan kartoitusta, vammaistyön yksiköihin ympäri Suomea. Haastamme yksiköitä tutustumaan työvälineeseen ja kartoittamaan omaa diginykytilaansa. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni yhteisö tutustuu kartoitukseen ja kokeilee ainakin yhtä kartoituksen osiota yhteisössään. Yhteisö voi esimerkiksi kartoittaa käytettävissä olevat digilaitteet tai toiminnot, joissa yhteisö jo hyödyntää digiä tällä hetkellä. Myös sinä ja yhteisönne olette enemmän kuin tervetulleita osallistumaan kampanjaan.

Osallistumisohjeet

Aloittakaa lataamalla maksuton diginykytilan kartoitus materiaalipankistamme ja ryhtykää toimimaan! Kokeilunne jälkeen ilmiantakaa yhdenvertaisempaa digiosallisuutta rakentava tekonne meille. Ilmiannon pääsette tekemään kahdella eri tavalla:

Tapa 1. Kommentoikaa somessa Kahvipöydässä kuultua -julkaisuja ja kertokaa lyhyesti millä tavoin hyödynsitte diginykytilan kartoitusta toiminnassanne.

Tapa 2. Lähettäkää sähköpostia osoitteeseen: arkidigittaa@hl-s.fi, otsikolla: Kartoitettu!
Kertokaa lyhyesti millä tavoin hyödynsitte diginykytilan kartoitusta toiminnassanne.

Jokaisen itsensä ilmiantaneen yhteisön kesken arvotaan hieno, digiaiheinen palkinto! Palkinto arvotaan 1.6.2024 ja voittajille tiedotetaan asiasta henkilökohtaisesti. Vaikka kampanja näkyy ja kuuluu somessa, somepalvelut (Facebook, Instagram, X, LinkedIn) eivät ole mukana palkinnon arvonnassa.

Pidämme oikeuden muuttaa kampanjasääntöjä ilmoittamalla siitä etukäteen osallistujille, jos se on tarpeen. Jaamme viestinnässämme meille saapuneita diginykytilan kartoituksen hyödyntämistapoja.

Hei muuten…

Tiesithän, että järjestämme kevään aikana maksuttomia perehdytyskoulutuksia työvälineen käytön tueksi yhteistyössä Kehitysvammaliiton kanssa. Tarkat koulutusajankohdat ja osallistumislinkit löydät verkkosivuiltamme tämän linkin kautta: Kevään 2024 perehdytyskoulutukset

Diginykytilan kartoittaminen on yksi teko yhdenvertaisemman digiarjen rakentamisessa ja digiosallisuuden edistämisessä. Tehdään yhdessä arjen ympäristöistämme paikkoja, joissa jokainen saa tarvitsemansa tuen digiosallisuutensa toteutumiseen.