Kevään 2024 diginykytilan kartoituksen perehdytyskoulutukset

Tablet-laitteen näytöllä diginykytilan kartoitus.

Arki digittää -hankkeen viimeinen toimintavuosi on käynnistynyt ja pääsemme jakamaan hankkeessa kehitettyjä työvälineitä eteenpäin. Yksi hankkeemme tehtävistä on ollut lisätä erilaisten yhteisöjen ja toimijoiden valmiutta tukea toiminnassaan mukana olevien ihmisten digiosallisuuden toteutumista arjessa. Kehitimme avuksi diginykytilan kartoituksen, joka auttaa yhteisöänne huomaamaan, miten asiakkaiden digiosallisuus toteutuu arjessa. Diginykytilan kartoitus on loistava työväline suunnitelmallisen digiosallisuutta edistävän työn käynnistämiseen. Työväline tekee näkyväksi alkutilanteen sekä työskentelyn aikana tapahtuneet muutokset. Yhteisöllisen tarkastelun lisäksi kartoitusta voi hyödyntää myös yksilötyöskentelyssä.

Järjestämme vuoden 2024 aikana maksuttomia perehdytyskoulutuksia työvälineen käytön tueksi yhteistyössä Kehitysvammaliiton kanssa. Käytännönläheisessä koulutuksessa perehdyt kanssamme kartoituksen erilaisiin käyttötapoihin. Koulutus sisältää runsaasti esimerkkejä kartoituksen eri käyttötavoista ja antaa ideoita digiosallisuutta tukevan arjen rakentamiseen. Koulutus sopii erinomaisesti vammaistyön yhteisöille ja työntekijöille. Kaikki perehdytyskoulutukset ovat saman sisältöisiä, joten valitse päivämääristä itsellesi sopivin ja tule mukaan. Koulutukseen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Kevään 2024 koulutusajankohdat ja osallistumislinkit:

ti 6.2 klo.12-14.30
Teams-linkki perehdytyskoulutukseen

ti 19.3 klo.12-14.30
Teams-linkki perehdytyskoulutukseen

to 25.4 klo.12-14.30
Teams-linkki perehdytyskoulutukseen

Saat kartoituksen ilmaiseksi käyttöösi materiaalipankistamme.
Tutustu myös muihin maksuttomiin materiaaleihimme kuten esimerkiksi digihautomovalmennukseen ja ota rohkeasti askel kohti yhdenvertaisempaa digiarkea.

Diginykytilan kartoittaminen on yksi teko yhdenvertaisemman digiarjen rakentamisessa ja digiosallisuuden edistämisessä. Meillä jokaisella on oikeus osallistua, toimia ja vaikuttaa myös digiyhteiskunnassa, niin halutessamme. Tehdään siis yhdessä arjen ympäristöistämme paikkoja, joissa jokainen saa tarvitsemansa tuen oman digiosallisuutensa toteutumiseen.