Kaveripari
Mervi ja Marjo hankkeen työntekijät

Kaveriparin Mervi ja Marjo toivottavat tervetulleiksi mukaan toimintaan!

Kaveripari-hanke

Kaveripari-hanke on erityisen tuen tarpeessa olevien koululaisten (8-12-vuotiaiden) vapaa-ajan toimintaa. Kaveripari-tapaamisissa vahvistetaan kaveri- ja vuorovaikutustaitoja aikuisten tuella ja ohjauksella. Hankkeen tavoitteena on löytää ratkaisuja erityislasten kokemaan yksinäisyyteen. 

Kaveripari-toiminnassa lapsi löytää kaverin, jonka kanssa yhdessä hän saa onnistumisen kokemuksia. Toiminnassa lapsi oppii tunnistamaan vahvuuksiaan. 

Toimintaan osallistuva lapsi, harjoittelee kaveritaitoja yhdessä kaveritoimintaan osallistuvan lapsen kanssa. Ohjattuja tapaamisia voidaan järjestää lapsen kotona, kaverin luona tai yhteisesti sovitussa paikassa, lasten toiveita kuunnellen, tekemällä ja kokemalla. 

Tavoitteena on, että lapsen onnistumiset kaverisuhteissa lisääntyvät sekä perheen keinot tukea ja ohjata lasta kaveritaidoissa vahvistuvat. Ohjatut toiminnalliset tapaamiset, 5-7 kertaa, sovitaan yhdessä perheiden kesken. 

Hankkeen aikana tarjotaan myös vertaistukimahdollisuutta lasten perheille ja lisäksi tuetaan ammattilaisverkostoja mm. antamalla keinoja nepsypiirteiden tunnistamiseen vuorovaikutus- ja kaveritilanteissa. 

Maksutonta toimintaa järjestetään Lieksassa, Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä ja Tohmajärvellä. Hanke on kolmivuotinen ja siinä yhteistyökumppaneina on eri toimijoiden lisäksi Siunsote, Pelastakaa Lapset Joensuu ry ja Joensuun kaupunki. Hanketta rahoittaa STEA. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Lataa Kaveripari-toiminnan esite tästä.

Kysy lisää:

Marjo Gröhn
projektipäällikkö
marjo.grohn@hl-s.fi
040 830 7866

Mervi Asikainen
projektisuunnittelija
mervi.asikainen@hl-s.fi
040 830 7873