Syksyn 2024 diginykytilan kartoituksen perehdytyskoulutukset

Diginykytilan kartoitus työväline henkilön kädessä.

Arki digittää -hankkeen viimeinen toimintavuosi on käynnissä ja jaamme innokkaasti hankkeessa kehitettyjä työvälineitä eteenpäin. Haluamme lisätä erilaisten yhteisöjen ja toimijoiden valmiutta tukea toiminnassaan mukana olevien ihmisten digiosallisuuden toteutumista arjessa. Kehitimme avuksi diginykytilan kartoituksen, joka auttaa yhteisöänne tarkastelemaan, miten digiosallisuus huomioituu arjessa. Diginykytilan kartoitus on oiva apu digiosallisuutta edistävän työn käynnistämiseen ja sitä voi hyödyntää niin yksilö- kuin yhteisötasolla. ‍‍

Järjestämme syksyn aikana kaksi maksutonta perehdytyskoulutusta työvälineen käytön tueksi yhteistyössä Kehitysvammaliiton kanssa. Käytännönläheisessä koulutuksessa perehdyt kartoituksen erilaisiin käyttötapoihin. Koulutus sisältää runsaasti esimerkkejä kartoituksen eri käyttötavoista ja antaa ideoita digiosallisuutta tukevan arjen rakentamiseen. Koulutus sopii erinomaisesti vammaistyön yhteisöille ja työntekijöille. Molemmat perehdytyskoulutukset ovat saman sisältöisiä, joten valitse päivämääristä itsellesi sopivin ja tule mukaan. Koulutukseen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Syksyn 2024 koulutusajankohdat ja osallistumislinkit:

to 22.8 klo.12-14.30
Teams-linkki perehdytyskoulutukseen

ti 5.11 klo.12-14.30
Teams-linkki perehdytyskoulutukseen

Saat kartoituksen ilmaiseksi käyttöösi materiaalipankistamme. Tutustu myös muihin maksuttomiin materiaaleihimme kuten esimerkiksi digihautomovalmennukseen ja ota rohkeasti askel kohti yhdenvertaisempaa digiarkea.

Diginykytilan kartoittaminen on yksi teko yhdenvertaisemman digiarjen rakentamisessa ja digiosallisuuden edistämisessä. Meillä jokaisella on oikeus osallistua, toimia ja vaikuttaa myös digiyhteiskunnassa, niin halutessamme. Tehdään siis yhdessä arjen ympäristöistämme paikkoja, joissa jokainen saa tarvitsemansa tuen oman digiosallisuutensa toteutumiseen.