Vertaistuki siirtyi verkkoon – Henkilökohtaisen avun käyttäjien verkko-oppimisympäristö aukeaa syksyllä 2023

Kuvakollaasi (viisi kuvaa) henkilökohtaisen avun käyttäjästä ja hänen avustajastaan ulkoilemassa ja kahvilassa. Molemmilla on punaiset takit päällä. Henkilökohtaisen avun käyttäjä liikkuu kuvissa pyörätuolilla, jota avustaja työntää.

Kesä ja aurinko hellivät ihanasti. Esellä työskennellään vielä pari viikkoa, jonka jälkeen toimisto hiljenee muutamaksi viikoksi lomatunnelmiin.

Tammikuusta kesän alkuun kuusihenkinen, henkilökohtaisen avun käyttäjistä koostuva suunnittelutiimimme tuotti sisältöä Esen uuteen verkko-oppimisympäristöön. Iso kiitos mahtavalle ja asiantuntevalle tiimille! Kyseessä on uusi toimintamuoto, joka aukeaa syksyllä 2023.

Kaikille henkilökohtaisen avun käyttäjille maksuton oppimisympäristö tarjoaa tukea työnjohtoon järjestämistavasta riippumatta. Tämän vuoden kursseja ovat rekrytointi, perehdytys ja työsuojelu. Ennen syksyn virallista julkaisua testitiimimme kokeilee ja antaa palautteen oppimisympäristöstä. Prosessissa ovat olleet mukana myös kehittäjäkumppanimme Assistentti.info, Heta-liitto ja Kehitysvammaisten palvelusäätiö, joiden edustajilla on ollut mahdollisuus kommentoida oppimisympäristön käsikirjoituksia.

 

Mitä siis tarjoamme sinulle henkilökohtaisen avun käyttäjä?

Rekrytointi -kurssilla saat vinkkejä onnistuneeseen rekrytointiin ja työhaastattelujen järjestämiseen. Opit myös viestinnän merkityksestä rekrytoinnin eri vaiheissa.

Työntekijän perehdytys -kurssi antaa tietoa perehdytyksen merkityksestä ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä. Saat myös ideoita, joita voit hyödyntää omien työntekijöidesi perehdytyksessä.

Työsuojelu on aiheena todella laaja. Tämän vuoden kurssilla saat käytännön tietoa työsuojelusta ja lainsäädännöstä. Opit avustajan työn riskitekijöistä ja tapaturmien ehkäisystä. Kurssilla on asiaa myös työtehtävien laiminlyönnistä, epäasiallisesta käytöksestä ja häirinnästä

Kurssit sisältävät myös materiaalia, jota voit ladata omaan käyttöösi sekä soveltaa omien tarpeiden mukaan. Suunnittelutiimimme on tuottanut mm. valmiit pohjat työhaastatteluun ja työntekijän perehdytykseen.

Oppimisympäristöä on tarkoitus kehittää jatkuvasi. Uusi suunnittelutiimi aloittaa työt tammikuussa 2024. Haluaisitko sinä mukaan ensi vuonna? 😊

Jos haluat kuulla lisää verkko-oppimisympäristöstä tai kiinnostuit ensi vuoden suunnittelutiimistä, ota yhteyttä:
esekeskus@hl-s.fi
tai
050 388 6600

 

Toivotamme ihanaa ja rentouttavaa kesää teille kaikille!