Uuden vuoden tervehdys ESE:ltä!

”Mitä siitä kertoisin? Kysyjille vastaisin?” Joko sinulle on tuttu Honkalampi-säätiön ESE-keskuksen toiminta?

ESE-keskus on toiminut jo vuodesta 1997 alkaen, joten toivottavasti olet kuullut meistä jotain. ESE on STEA:n rahoittama ja osa Honkalampi-säätiön toimintaa. ESE-keskuksen tehtävänä on tehdä henkilökohtainen apu ja sen mahdollisuuksia tunnetuksi. ESE-keskus tarjoaa myös ohjausta ja neuvontaa sekä henkilökohtaisen avun käyttäjille, että henkilökohtaisille avustajille. Keskuksen toimintaa luotsasi eteenpäin aluksi Tarja Nykänen, ja viimeiset vuodet Laura Jormanainen. Nyt uuden vuoden vaihtuessa myös ESE-keskuksella on tapahtunut muutoksia, ja seuraavaksi esittäytyykin ESE:n uusi luotsaaja, Sinikka.

Hei, olen Sinikka, ja siirryin nyt tammikuusta alkaen ESE:n puikkoihin. Olen työskennellyt Honkalampi-säätiön palveluksessa yli 12 vuoden ajan, ja työskennellyt koko sen ajan henkilökohtaisen avun parissa. Uskaltaisin väittää, että tiedän jotain, mutta en missään nimessä läheskään kaikkea, ja ilolla opin myös uutta. Olen koulutukseltani sosionomi (yamk). Työskentelin sosionomiopintojeni loppuvaiheessa henkilökohtaisena avustajana noin vuoden verran. Tiedän myös omasta kokemuksesta, mitä tarkoittaa, kun perheenjäsen tai läheinen vammautuu tai sairastuu.

Olen vuosien saatossa kohdannut työni kautta ihania ihmisiä, ja tehnyt yhteistyötä valtakunnallisesti henkilökohtaisen apuun liittyen. Näitä kohtaamisia odotan innolla myös tässä uudessa työssäni ESE-keskuksella. Tulevan vuoden kuulumisia, ja tulevia tapahtumia tiedotan täältä somen kautta. Ota ESE: n sivut siis viimeistään nyt seurantaan. 😉

Sivuillemme julkaistaan lähipäivinä ESE:n historiikki, helmikuussa järjestämme henkilökohtaisen avun valokuvanäyttelyn Kiteellä ja tietysti pidämme vertaistapaamisia livenä tai verkossa. (Katsotaan, miten ”ystävämme” korona sallii.)

Tavalla tai toisella tapaamisiin!