Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Kaski Työvalmennus

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama kuntoutus. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka sairauden tai muun haasteellisen elämäntilanteen vuoksi ovat jääneet tai ovat vaarassa jäädä työelämän ulkopuolelle. Kuntoutuja voi hakea matkakorvauksia ja kuntoutusrahaa Kelalta.

Kaski Joensuu toteuttaa ammatillisen kuntoutuksen palvelua Pohjois-Karjalassa. Kuntoutukset toteutetaan Joensuussa, Kiteellä ja Nurmeksessa.  Kun kuntoutuksen edellytykset täyttyvät, Kasken toteuttamana kuntoutus käynnistyy ripeästi noin kahden viikon kuluttua.

Tarjolla on kolme vaihtoehtoista väylää:

Työkokeilu

Mietityttääkö oma osaaminen, työssä jaksaminen tai työkokemuksen riittävyys? Koet ehkä tarvitsevasi apua oman ammatillisen suunnan löytämisessä. Kartutat osaamistasi työnhakutilanteessa, ja pääset kokeilemaan työtä työpaikalla. Työkokeilu auttaa sinua jäsentämään urasuunnitelmiasi työtä tai mahdollisia opintoja varten.

Työhönvalmennus

Vähäinen työkokemus saattaa mietityttää, ja olet ehkä ollut pidempään poissa työelämästä. Työhönvalmennuksessa saat tarvitsemaasi tukea työpaikalla työskentelyyn ja eväitä työssä onnistumiseen. Tavoite on, että löydät sinulle soveltuvan työpaikan, josta saat palkkaa. Suunta on vahvasti takaisin työelämään.

Työkokeilu ja työhönvalmennus

Tulevaisuuden selkeyttäminen ja paluu työelämään voi joissain tapauksissa vaatia tavallista enemmän ponnisteluja ja pidempää kuntoutusjaksoa. Tällöin työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä voi olla järkevin kuntoutuksen polku kohti työelämää. Tutustu tarkemmin kuntoutuksen kestoon ja rakenteeseen

Työhönvalmentajat ovat tiiviisti tukenasi.

Lue lisää

Kaski kumppanina

Hyvä kuntoutus on tukea, sitoutumista, ammattitaitoa ja yhteistyötä.

Ammattilaisillamme on pitkä ja laaja-alainen kokemus työhönvalmennuksesta ja -kuntoutuspalveluista.

Ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on työllistyminen avoimille työmarkkinoille. Matkalla tavoitteeseen Kaski Joensuulla on tarjottavanaan:

  • Laaja-alaisten ja kokeneiden ammattilaisten osaaminen
  • Mahdollisuus työskennellä Kasken omissa työyksiköissä varsinaisen työ- ja harjoittelupaikan etsinnän aikana
  • Työyksiköiden toimialojen monipuolisuus, mm. alihankinta, metalli, puu, kuljetus, kiinteistönhoito, varastointi, keittiö, siivous
  • Hyvät kontaktit toimialueen yrityksiin ja harjoittelupaikkojen löytämiseen
  • Yhteistyö Juhta Oy:n ja Ehta Henkilöstöpalvelujen kanssa
  • Apua asiakaskohtaisten työpaikkojen etsintään

Ammattilaisillamme on pitkä ja laaja-alainen kokemus siitä, miten hyviä asioita saadaan tapahtumaan. Kuluvana vuonna ammatillisen kuntoutuksen kautta on työllistytty avoimille työmarkkinoille ja solmittu myös oppisopimuksia. Yhden onnistumisen tarinan voit lukea

Lue tarina

Ota yhteyttä, Kaski Valmennus palvelee!

Liikkeelle lähdettäessä tarvitset lääkärin B-lausunnon sekä hakulomakkeen Kelalle. Tarvittaessa Kaski Valmennuksen ammattilaiset neuvovat ja auttavat kuntoutumisessa alusta lähtien.

Ota yhteyttä:

Kaski Valmennus Joensuu

Hanne Nevalainen puh. 040 035 3114
Saara Ahosola puh. 050 594 2813
Nadja Mäkelä puh. 0400 282 420

Kaski Valmennus Jyväskylä

Ida-Maria Koskivaara puh. 040 188 1488
Minna Kaipainen puh. 040 352 3197

Lue lisää www.kela.fi/kuntoutus