Työkyvyn arviointipalvelut

Kaski Työvalmennus

Työkyvyn arviointipalvelut

Kaski Joensuun palveluvalikoimaamme kuuluu erilaisia työ- ja toimintakyvyn arviointipalveluja:

  • Toiminnallinen työkyvyn arviointi
  • ELMA-palvelu
  • Lääketieteellinen arviointi
  • Psykologinen arviointi

Tutustu arviointipalveluidemme sisältöön tarkemmin alla.

Voit hakeutua arviointipalveluihimme työ- ja elinkeinottoimiston, muun viranomaistahon tai vakuutusyhtiön lähetteellä.

Toiminnallinen työkyvyn arviointi

Jos vastaat alla mainittuihin osioihin kyllä, olemme sinua varten!

  • Onko työttömyytesi pitkittynyt?
  • Onko tilanteesi lukkiutunut eikä etene koulutus- ja työmarkkinoiden näkökulmasta?
  • Onko tilanteesti taustalla työkyvyttömyys tai työkykyä heikentävä sairaus tai vamma?
  • Haluatko arviointia työ- ja toimintakyvystäsi tai kuntoutusmahdollisuuksistasi?

Toiminnallinen työkyvyn arviointi on hyödyllinen silloin, mikäli henkilöllä on terveydellisiä ongelmia tai rajoitteita, jotka vaikeuttavat tai estävät työllistymistä. Arviointi sisältää 10 arkipäivän arviointijakson, jonka aikana henkilön toimintakykyä arvioidaan oikeissa työtehtävissä meidän omissa työympäristöissämme. Arviointi pohjautuu IMBA – ja Melba –työ- ja toimintakyvyn arviointimenetelmään.

Tavoitteena on, että palvelun asiakas sekä toimeksiantaja saavat tarkennettua tietoa palvelun asiakkaan toiminnallisesta työkyvystä suhteessa hakuammattiin tai suunniteltuun koulutukseen tai muun pysyvän ratkaisun edellytyksen selkiintyvät.

Palvelussa asiakas saa tietoa työ- ja toimintakyvystään, vahvuuksistaan ja voimavaroistaan, minkä ansiosta työllistymisen tai koulutukseen hakemisen tai muun pysyvän ratkaisun edellytykset selkiintyvät.

Lääketieteellinen arviointi

Lääkärin tutkimus on tarkoitettu asiakkaille, jotka ovat tai ovat lähiaikoina olleet Kaski Joensuun palveluissa (esimerkiksi Toiminnallinen työkyvyn arviointi). Palvelun tilaajatahon, esimerkiksi Te-palvelujen asiantuntijan katsoessa, että asiakkaan työllistymisen tai koulutukseen siirtymisen tueksi on tarpeen suorittaa erikoislääkärin tutkimus ja saada lääkärin B-lausunto, hän ohjaa asiakkaan erikoislääkärin vastaanotolle Kaski Joensuun toimipaikan lääkäriasemalle. Lääketieteellisiä arviointeja suorittavat

  • fysiatrian erikoislääkäri
  • neurologian erikoislääkäri

Lääketieteellisen arvioinnin jälkeen lausunto toimitetaan toimeksiantajalle sekä tutkimusasiakkaalle.

ELMA – eläke-edellytysten selvittämispalvelu

ELMA –palvelu on tarkoitettu pitkään työttömänä olleille henkilöille, joiden työ- ja toimintakyky on alentunut oleellisesti ja jotka tarvitsevat tutkimuksia sekä tukea eläkkeelle hakeutumissaan.

ELMA -palvelu on tarkoitettu pitkään työttömänä olleille henkilöille, joiden työkyky on alentunut oleellisesti ja jotka tarvitsevat tutkimuksia sekä tukea eläkkeelle hakeutumisessaan.

Palvelumme sisältää moniammatillisen työryhmän asiantuntemuksen, yksilöllisesti räätälöidyn tutkimuskokonaisuuden sekä palveluohjaajan neuvonnan ja tuen eläkkeelle hakeutumisen eri vaiheissa.

Toteutamme ELMA -palvelua Kaski Joensuun toimipisteessä, sekä Kaski Nurmeksen toimipisteessä.

Joensuussa palveluumme kuuluu yöpymismahdollisuus, joten asiakkaaksi voi hakeutua koko Pohjois-Karjalan alueelta. Tavoitteenamme on järjestää palvelussa esille tulevat tarvittavat tutkimukset paikallisesti, mutta mikäli paikkakunnalta ei löydy tarvittavia palveluita, järjestämme tutkimukset Joensuussa tai Kuopiossa.

Psykologinen arviointi

Psykologinen arviointi –palvelu on tarkoitettu meidän palveluissa oleville asiakkaille erillistutkimuksena (esimerkiksi Toiminnallinen työkyvyn arviointi). Psykologisen arvioinnin tavoitteena voi olla esim. koulutukseen tai ammattialaan tai palkkatukeen liittyen tarvittava psyykkisen työ- ja toimintakyvyn arviointi.

Lisätietoja työkyvyn arviointipalveluista antaa:

Tuula Matikainen

Palveluohjaaja

Puh. 050 388 6634

tuula.matikainen@hl-s.fi