Kaski Työvalmennus

Kuntouttava työtoiminta Jyväskylässä

Kaski Valmennuksessa saat käyttöösi monialaisen ohjausosaamisen polulla kohti työtä tai opiskelua. Yksilövalmennuksessa haemme ratkaisuja tavoitteidesi saavuttamiseksi monipuolisen keinovalikoiman avulla. Työvalmennus tapahtuu puu-, metalli- ja autopajoilla sekä kädentaitojen ja tekstiilipajalla. Pajoilla on mahdollisuus toteuttaa joustavia, luovia ja yksilöllisiä työtehtäviä tukemaan omia tavoitteita. Tule oppimaan hitsausta, auton tuunausta, kokoonpanotöitä tai kerryttämään osaamistasi tekstiilipuolen käsitöissä.

PAIKKO-osaamistodistukseen kootaan valmennuksessa havaitut ja osoitetut tiedot sekä taidot ammatillisten opintojen tutkintovaatimuksien mukaisesti. Voit tehdä valmennuksessa myös portfolioon. Sinulla on mahdollisuus osallistua myös ryhmävalmennukseen, jossa pohditaan yhdessä apukeinoja arkeen, omia vahvuuksia ja kehitetään työelämätaitoja.

Minna Kaipainen

vastaava ohjaaja

+358403523197

Sähköposti

Nuotti-valmennus

NUOTTI-valmennuksessa nuori saa itselleen henkilökohtaisen valmentajan, joka tapaa nuorta ja tarvittaessa nuoren kanssa työskenteleviä ammattilaisia nuoren omassa arkiympäristössä. Valmentaja ja nuori pitävät yhteyttä myös tapaamisten välissä.

Valmentajan avulla nuori

  • ymmärtää omat vahvuutensa ja taitonsa
  • innostuu suunnittelemaan omaa tulevaisuuttaan
  • pystyy ottamaan konkreettisia askelia kohti opiskelu- ja työelämää.

Valmennuksen tarkempi toteutus suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Valmennus on nuorelle maksutonta.

Nuotti-valmennus on tarkoitettu nuorille

  • jotka ovat 16–29-vuotiaita
  • joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä
  • jotka eivät ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta eivätkä vietä suunniteltua välivuotta
  • joiden toimintakyky on heikentynyt tavalla, joka estää heitä suunnittelemasta tulevaisuuttaan ja pääsemästä opiskelemaan tai työhön.

NUOTTI-valmennusta voi hakea ilman lääkärinlausuntoa ja hakemusta. Yhteydenotto Kelaan riittää. Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen.

Otamme yhteyttä nuoreen heti saadessamme Kelan päätöksen.

Tutustu Nuotti-valmennukseen tästä esitteestä: Nuotti esite

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama kuntoutus. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka sairauden tai muun haasteellisen elämäntilanteen vuoksi ovat jääneet tai ovat vaarassa jäädä työelämän ulkopuolelle. Kuntoutuja voi hakea matkakorvauksia ja kuntoutusrahaa Kelalta.

Kaski Valmennus Jyväskylä toteuttaa kuntoutuksen palvelua Keski-Suomessa.  Liikkeelle lähdettäessä tarvitset lääkärin B-lausunnon sekä hakulomakkeen, jotka tulee toimittaa Kelalle. Tarvittaessa Kaski Valmennuksen ammattilaiset neuvovat ja auttavat kuntoutumisessa alusta lähtien.

Saadessamme Kelan päätöksen käynnistämme kuntoutuksen mahdollisimman pian ennakkoyhteydenotolla, noin kahden viikon kuluessa.

Lue lisää www.kela.fi/kuntoutus

Lisätietoja:

Toimipaikan osoite: Tikkutehtaantie 1, 40800 Vaajakoski

Minna Kaipainen

vastaava ohjaaja

+358403523197

Sähköposti

Toimitilamme sijaitsevat Vaajakoskella Varassaaren miellyttävässä tehdasmiljöössä, jossa käytössämme on kaksi erillistä tilaa.

  • Tikkutehtaantie 1: yksilö- ja ryhmävalmennustilat sekä tekstiili- ja kädentaitopaja.
  • Tikkutehtaantie 2: metalli-, auto- ja puupaja.
  • Toimipaikassamme on runsaasti maksutonta paikoitustilaa.