Honkalampi-säätiö vahvistaa terapiapalveluitaan yrityskaupalla – uuden tytäryhtiön myötä terapeuttien määrä nousee lähes 70 henkilöön

Honkalampi-säätiön puheterapiaosaaminen vahvistui, kun Sanapolku Oy siirtyi Honkalampi Palveluiden omistukseen 31.5.2022 tehdyn yrityskaupan myötä. Konsernissa on jo aiemmin puheterapiaa tuottanut tytäryhtiö HLS-Fondo Oy, joka tuottaa puheterapian lisäksi fysio-, psyko- ja toimintaterapiapalveluita.

Kauppa vahvistaa Honkalammen osaamista ja laajentaa sen toimintaa puheterapia-alalla Suomessa. Kaupan jälkeen Honkalammen terapiapalveluita tuottavat sisaryhtiöt työllistävät noin 70 työntekijää ja niillä on toimipisteet kymmenellä eri paikkakunnalla Suomessa pääkaupunkiseudulta Ouluun. Palveluita tuotetaan ympäri Suomea etäterapiaa hyödyntäen. Honkalampi Palveluiden toimitusjohtaja Petri Pehkonen iloitsee Honkalammen strategian mukaisesta toiminnan kasvusta ja osaamispääoman lisääntymisestä. ”Olimme jo aiemmin lähteneet määrätietoisesti kasvattamaan puheterapiapalveluitamme, ja Sanapolun ostaminen oli yksi askel sen eteenpäin viemisessä.” Pehkonen kertoo. ”Sanapolun osto vahvistaa säätiön alkuperäistä tarkoituksen mukaista toimintaa, johon myös erilaiset terapiapalvelut kuuluvat.”, jatkaa Honkalampi-säätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Kettunen.

HLS-Fondon liiketoiminnasta vastaava Päivi Homanen yhtyy Pehkosen iloon: ”Meillä ja Sanapolulla on hyvin samanlainen arvomaailma toiminnan perustana. Molemmissa yrityksissä on panostettu henkilöstön hyvinvointiin ja laadukkaan palvelun tuottamiseen. Yhteistyössä HLS-Fondo ja Sanapolku ovat puheterapiakentällä voimakkaampia ja mahdollisuudet kehittymiseen ovat entistäkin paremmat.”

”Jatkamme nyt yhteisellä polulla Honkalampi-säätiön ja HLS-Fondon kanssa. Voimme paremmin vastata tulevaisuuden haasteisiin sote-kentällä ja tarjota laadukkaita puheterapiapalveluita laajemmin.”, Sanapolun perustaja ja toimitusjohtaja Anu Martikainen kommentoi yrityskauppaa.

Honkalampi on yli 30 toimintavuoden aikana kasvanut monialaiseksi yrityskonserniksi, joka tuottaa terapiapalveluiden lisäksi kehitysvammaisten asumispalveluita, työllistämis-, HR-, ja päihdepalveluita, viittomakielen ja puhevammaisten tulkkausta sekä henkilökohtaista apua – ja valmistaapa se peräkärryjäkin. Toimipisteitä on yli 20 ympäri Suomen, henkilöstöä on reilut 600 ja eri palveluiden piirissä on tuhansia asiakkaita vuosittain. Palveluita on kehitetty vuosien saatossa asiakaslähtöisesti tarpeen mukaan tai erilaisten hankkeiden kautta.

Vuonna 2015 perustetun HLS-Fondon juuret ovat vahvasti Honkalampi-säätiön kehittämistoiminnassa. HLS-Fondo ja Evantia kuntoutus fuusioituivat vuonna 2018, jolloin puheterapia nousi yrityksen suurimmaksi palveluksi. HLS-Fondon liikevaihto vuonna 2021 oli 2.89 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 54 henkilöä. HLS-Fondon toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Joensuussa, Oulussa, Porvoossa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Sanapolku Oy on vuonna 2013 Kuopiossa perustettu puheterapiaa ja työnohjausta tuottava yritys. Vuonna 2021 Sanapolun liikevaihto oli 1.62 miljoona euroa ja sen kautta työskentelee 20 henkilöä. Sanapolun toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa ja Lahdessa.

Lisätietoja: Honkalampi Palveluiden toimitusjohtaja Petri Pehkoselta p. 0503886615